9 januari 2017 – De kolossale letters van Hollywood kent iedereen. Winschoten wil ook zo zichtbaar zijn. De stad hoopt dat te bereiken door middel van de plaatsnaam 40 meter breed weer te geven bij het stationsgebied.

De letters zijn onderdeel van een opfrisbeurt voor het stationsgebied. De letters die ‘Winschoten’ vormen, moeten de blikvangers zijn van het vernieuwde gebied. Ze zijn gemaakt van geperst piepschuim met een stalen constructie binnenin. Voor het beschermen van de letters is SHW Isolatie ingeschakeld.

Coating als bescherming tegen de zon

Wij hebben de letters op locatie in Veendam eerst voorzien van een zogenaamde hotspray: een 2-componenten polyurea coating. De hotspray moet, zoals de naam al zegt, eerst verwarmd worden. De spray is in een dikte van 4 mm aangebracht en zorgt voor stevigheid aan de letters. Vervolgens zijn de letters afgewerkt met een topcoating als beschermlaag. De coating, die self-levelling is, dekt direct in de juiste dikte. Het beschermt de letters tegen de zon, zodat ze mooi wit blijven en er geen kleurverandering optreedt. De letters zijn nu helemaal hufterproof!

Bekijk hier een filmpje om de werkwijze te zien. 

Meer informatie en nieuws over de letters in Winschoten is hier te lezen.

Winschoten station letters Hollywood

Foto: Floris oude Essink, via RTV Noord

Letter N Winschoten stationsgebied