Zonder (een goede) isolatie is te merken dat de vloer van de begane grond onaangenaam koud aanvoelt. Door de lage temperaturen gaat er veel energie verloren (tot wel 20 procent) en er kan schadelijke schimmelvorming ontstaan. Isolatie aan de onderzijde van de vloer, via de kruipruimte, gaat deze problemen tegen en zorgt ervoor dat de vloer warmer aanvoelt.

Wist u dat u, bij een gemiddelde eengezinswoning, jaarlijks meer dan € 200,- bespaart na het laten isoleren van uw vloer? Dat komt overeen met een rendement van 8% op een spaarrekening! Isoleren is dus momenteel slimmer dan sparen en verdient zich al binnen enkele jaren terug.

Ja, ik wil graag een adviesgesprek over vloerisolatie!

Vraag hier aan

Vloerisolatie via kruipruimte isoleren

Vloerisolatie voor een hoger wooncomfort

De meest effectieve en efficiënte oplossing tegen een koud aanvoelende vloer en energieverlies is vloerisolatie aan de onderzijde van uw vloer met Isofekt®PLUS. Isolatie met gespoten Isofekt®PLUS verhoogt het wooncomfort aanzienlijk. Het grote voordeel van dit isolatiemateriaal is dat het zich altijd aanpast aan de ondergrond, bijvoorbeeld bij leidingen, en ook te gebruiken is op moeilijk toegankelijke plaatsen. Als het schuim opgedroogd is, laat het geen vocht meer door en u kunt nog steeds in uw kruipruimte komen.

Uw leven lang isolatie

SHW Isolatie gebruikt diverse isolatiematerialen, maar ze delen wel een aantal belangrijke kenmerken. Zo zorgen de systemen voor een luchtdichte, maar damp-open isolatie en er ontstaan geen naden en kieren. Daarnaast hebben alle materialen een goede isolatiewaarde, ademen ze en zijn ze tochtvrij en waterafstotend. Hierdoor gaan ze echt ‘een leven lang’ mee, gedurende de gehele levensduur van uw woning. Isolatie zorgt tenslotte voor een waardestijging van uw woning, omdat het energielabel verbetert.

Verhoging van wooncomfort

Door het isoleren van uw vloer, zult u merken dat u het klimaat in de woning beter kunt beheersen.  De vloer voelt namelijk niet meer koud aan. De isolatie beschermt tegen koudestraling vanuit buiten. Gevolg: een warme woning in de wintermaanden en frisse ruimtes in het voorjaar en in de zomer.

Lagere kosten

Vloerisolatie leidt tot een directe besparing op energiekosten. En die besparing zult u elk jaar opmerken! Het fijne van vloerisolatie is dat de investering snel terug verdiend is.

Groene bijdrage aan het milieu

Doordat u minder energie verbruikt, gaan niet alleen de kosten omlaag, maar levert u ook een groene bijdrage aan het milieu. Dit wordt veroorzaakt door een lagere uitstoot van CO2.

Aantrekkelijke financiële voorwaarden

De eenmalige kosten voor vloerisolatie verdient u snel terug. Een bijkomend voordeel zijn de leningen en subsidies die beschikbaar zijn gesteld door diverse gemeentes en provincies voor het verduurzamen van uw woning. Een isolatieadviseur in uw regio kan u precies aangeven van welke subsidies en leningen u gebruik kunt maken.

Voordat uw vloer geïsoleerd kan worden, is het belangrijk in kaart te brengen hoe uw kruipruimte eruit ziet. Aan de hand van de volgende checklist krijgt u een idee waar de isolatiespecialist op let.

Checklist uitvoeren vloerisolatie

Onderzoek naar vocht

Het is goed van tevoren te weten hoe vochtig uw kruipruimte is. Bepaalde isolatiematerialen zijn namelijk beter bestand tegen vocht dan andere.

De hoogte van uw kruipruimte

Voor het isoleren van uw kruipruimte, is het voor de specialist van belang te weten hoe hoog uw kruipruimte is. De hoogte bepaalt namelijk of er geïsoleerd kan worden en zoja, welk materiaal het meest geschikt is.

Uw redenen voor vloerisolatie

Waarom bent u geïnteresseerd in vloerisolatie? Het is goed om dit duidelijk te hebben, omdat de keuze voor het isolatiemateriaal ook daar vanaf hangt. Veelgehoorde redenen zijn vochtproblemen, koude voeten en een hoge energierekening.

Als uw kruipruimte geschikt is voor de isolatie, dan kan er gestart worden op de met u afgesproken datum. Uw vloerisolatie wordt via de kruipruimte (of de kelder) aangebracht. Het product dat wij het vaakst adviseren, is Isofekt®PLUS. Dit is in de meeste gevallen de beste oplossing. Isofekt®PLUS is PUR-schuim en wordt met een spuitpistool aan de onderzijde van de vloer aangebracht. Binnen enkele minuten is de isolatielaag al uitgehard. De werkzaamheden nemen bij een gemiddelde woning ongeveer een halve dag in beslag.

Het geeft een rustig gevoel wanneer u van tevoren weet wat er precies gaat gebeuren onder uw vloer. SHW Isolatie legt u dat graag uit, zowel hier als tijdens een gesprek. Onderstaand de werkwijze die geldt voor Isofekt®PLUS, ons meest ingezette vloerisolatieproduct.

  • U hoeft zelf weinig voorbereiding voor de vloerisolatie te treffen. Het is alleen belangrijk obstakels naar en rondom de kruipruimte te verplaatsen. Zo hebben onze isolatie-experts voldoende ruimte om de werkzaamheden goed uit te voeren. Zitten er dunne kabels in uw kruipruimte? Dan is het verstandig deze lager te hangen, omdat ze kunnen smelten bij het aanbrengen van (warm) PUR-schuim.
  • Er komen twee isolatie-experts van SHW Isolatie bij u langs om de vloer te isoleren. Zij zijn daar gemiddeld een halve dag mee bezig.
  • In de kruipruimte worden slangen geplaatst die nodig zijn voor de vloerisolatie. In de vrachtwagen staan twee tanks (met de componenten voor de vloerisolatie). In het spuitstuk onder de vloer ontstaat de PUR-laag.
  • De Isofekt®PLUS wordt in lagen gespoten totdat de afgesproken dikte is bereikt. Vaak is dit 6 centimeter. Ook 30 cm van het metselwerk in de kruipruimte krijgt een laag Isofekt®PLUS.
  • Bij het aanbrengen van Isofekt®PLUS komen er geuren vrij. Die zijn meestal na een paar uur niet meer te ruiken.
  • Als de isolatiewerkzaamheden zijn afgerond, ruimen wij alles netjes op en beantwoorden wij eventuele vragen die u nog heeft.

SHW Isolatie heeft uitgebreide kennis van en ervaring met vloerisolatie.  Wij geven u altijd een gericht en passend advies en veilige oplossingen.

Oplossing op maat

Wij weten hoe belangrijk helderheid is. U wilt weten wat er gaat gebeuren in uw woning en dat willen wij u graag vertellen in een gesprek vooraf. Zo kunt u de vragen stellen die voor u van belang zijn en kunnen wij uitleggen wat de vloerisolatie voor u precies inhoudt. Door dit met elkaar door te spreken, kunnen wij u altijd een op maat gemaakte oplossing bieden.

Een veilige isolatie

Veiligheid is een kernpunt van SHW Isolatie. Om die veiligheid te waarborgen, hebben al onze medewerkers een VCA-certificaat. Dit betekent dat zij precies weten hoe ze risicovolle werkzaamheden moeten verrichten. De materialen die wij toepassen zijn gecertificeerd. Wij werken volgens de Insula certificering.

Garantie

U krijgt bij ons 10 jaar garantie op de vloerisolatie.

Wist u dat u er naast de onderzijde van uw vloer ook bovenop uw vloer geïsoleerd kan worden? Deze methode wordt vaak toegepast in nieuwbouwprojecten. Lees hier meer over bovenvloerse isolatie.