19 juni 2015 – C-City in Kerkrade, een stad in een stad waar een wereld van wetenschap, technologie en design in een nieuw perspectief wordt geplaatst. Vanaf oktober 2015 wordt deze geheel vernieuwde locatie op het Museumplein weer opengesteld voor publiek. Het opvallendste object dat te bewonderen is, is absoluut Columbus, een grote ronde bol die in de bodem lijkt te zijn gevallen. SHW Isolatie heeft deze koepel van binnenuit geïsoleerd.

IMG_0065De Columbus, oftewel het earth theater, vormde de grootste uitdaging voor het bouwbedrijf in dit project; Mertens Bouwbedrijf uit Weert. Voor dit gedeelte in C-City Kerkrade was een op maat gemaakte isolatie-oplossing nodig die zo weinig mogelijk arbeidsintensief is. Mertens Bouwbedrijf is daarom op zoek gegaan naar een partner die de koepel met gespoten PUR kan isoleren. Het bouwbedrijf is hiervoor de samenwerking met SHW Isolatie aangegaan.

SHW Isolatie heeft het onderste deel van de ronde bol geïsoleerd. Op de gebogen constructie tegen het aanwezige steigerdoek is Isofekt®PLUS aangebracht op een oppervlakte van 280 m2. Dit materiaal is vormvast, volledig vochtbestendig, duurzaam en op elke ondergrond aan te brengen. Isofekt®PLUS past perfect bij het vraagstuk in dit project en de koepel is met Isofekt®PLUS het best te isoleren. De uitvoerder van SHW Isolatie heeft veel aandacht besteed aan de tolerantie tijdens de uitvoering. Hierdoor is uitpuiling in de eerste laag naar buiten toe voorkomen.

Lees hier meer over de isolatie in C-City te Kerkrade.

MM-deisolatie_specialist-logo-FC
Mertens logo

 
In samenwerking met Mark Anker
de isolatiespecialist.nl