Home / Tankisolatie in schip Waasmunster
Tankisolatie in schip Waasmunster
SDC11827.jpg

Projectomschrijving

Na een aanvaring met een vissersboot was het schip “Waasmunster” niet meer waterdicht. SHW Isolatie is ingeschakeld om de LPG tank in het schip opnieuw te voorzien van hoogwaardige PUR isolatie.

Door de aanvaring die de Waasmunster, een LPG tanker schip van 174 m lang, met een vissersboot had, was er een gat van circa 30 cm in de romp ontstaan. Hierdoor drong water de ruimte binnen waar de geïsoleerde LPG tank zich bevindt. Het water zorgde ervoor dat de bestaande isolatie gedeeltelijk verzadigd raakte.

Isolatie verwijderen en opnieuw toepassen

Om dit probleem op te lossen, was het noodzakelijk om de isolatie- en afdekmaterialen van de tank te verwijderen en opnieuw toe te passen. De isolatie en polyurea, die aangebracht zijn om de PUR waterdampdicht te houden, zijn verwijderd. Hierna is de tank eerst opnieuw geïsoleerd. De LPG tank is voorzien van een 120 mm dikke laag PUR-schuim. Vervolgens is er grijze polyurea (coating) aangebracht als bescherming voor de PUR.

Uitdagingen in dit project

In dit unieke project was er sprake van bijzondere werkomstandigheden. Ten eerste was er een beperkte bewegingsvrijheid om de werkzaamheden uit te voeren. Samen met de steigerbouwer is hier een slimme oplossing voor gevonden. Via speciaal gemaakte gaten aan de buitenkant van de Waasmunster werd de tank bereikbaar. De schotten tussen de wanden zijn weggehaald en er zijn steigers opgezet, zodat we met klimmateriaal de klus uit konden voeren. Met speciale karren kon er onder de tank gewerkt worden. Daarnaast diende de omvangrijke klus in een kort tijdsbestek (van 6 weken) uitgevoerd te worden. Door een goede samenwerking tussen onze medewerkers en de opdrachtgever is de opdracht naar volle tevredenheid uitgevoerd, voor zowel opdrachtgever als de kapitein van de Waasmunster.

Projectgegevens

Materiaal isolatie: Pur-hardschuim
Dikte isolatie: 120 mm
Oppervlakte isolatie: 2200 m2
Materiaal coating: Polyurea
Dikte coating: 2 mm

SDC11783-199x300.jpg
Foto-site-199x300.png
SDC11826-199x300.jpg
SDC11831-199x300.jpg