Tankisolatie
Home / Tankisolatie

In tanks worden vaak vloeistoffen opgeslagen die een constante temperatuur moeten hebben. Voor de inhoud is het daarnaast belangrijk dat er niet teveel energie via de buitenwand verloren gaat, dat vochtigheid en lichtinvloeden geen kans krijgen, dat er geen condens ontstaat en dat er geen ongewenste gasuitwisseling plaatsvindt. Om dat te bereiken, is het belangrijk dat er een goede tankisolatie is. Op die manier ontstaat er een betere balans tussen de temperatuur in de tank en de buitentemperatuur en blijven de vloeistoffen koud ofwel warm. Het maakt voor de tankisolatie niet uit van welk materiaal de opslagtanks gemaakt zijn.

Agrarische sector

Bij tankisolatie in de agrarische sector kan gedacht worden aan de isolatie van biogastanks en voedersilo’s. Tanks met biogas zijn van boven afgesloten, geurloos en worden continu op temperatuur gehouden en geroerd. Het is belangrijk dat de buitenwand van de ronde fermenteerder geïsoleerd wordt, om zo de temperatuur binnenin (voor de biochemische processen) constant te houden. Voor voedersilo’s is een constante temperatuur van groot belang. In de silo’s, waar voorverwarmd vloeibaar voer wordt bewaard, moet daarom het energieverlies tot een minimum beperkt worden. Dat kan gerealiseerd worden door een effectieve isolatie die ter plaatse wordt aangebracht.
Bij beide soorten isolatie wordt gebruik gemaakt van 
PUR.

Klik hier voor meer informatie over agrarische isolatie.

Industrie

Tanks in de industrie worden door SHW Isolatie met PUR (Isofekt®PLUS). Op die manier zijn ze beschermd tegen corrosie en wordt er een constante temperatuur bereikt. Bovendien betekent dit een forse energiebesparing. Door de vorm van tanks is niet elk isolatiemateriaal geschikt voor tankisolatie. Isofekt®PLUS wél, omdat dit materiaal de unieke eigenschap heeft zich aan elke ondergrond aan te passen.
De afwerking van de isolatie gebeurt met 
COPU. Bodems van tanks, ongeacht het materiaal, hebben altijd veel te verduren. Met een inwendige duurzame, chemisch resistente en corrosiewerende coatinglaag van COPU, wordt de levensduur van een tank aanzienlijk verlengd. Voorbeelden zijn opslagtanks voor zware olie, vuilwatertanks en zoutopslagtanks.

SHW Isolatie legt bovendien tankputten aan met behulp van COPU voor onder meer de tijdelijke opvang van chemicaliën, brandstoffen, afvaloplossingen en andere vloeistoffen of als noodoplossing bij calamiteiten.