13 november 2014 – Twee jaar geleden veroorzaakte gaswinning een aardbeving inSUPUR spouwmuur isolatie Loppersum van 3,6 op de schaal van Richter. Sinds 1986 zijn er in Noord-Nederland al meer dan 1000 aardbevingen geregistreerd, die voor schade aan veel woningen in dat gebied hebben gezorgd. Een stevig huis en fundament is nooit weg, maar in Noord-Nederland is het van bepalend belang. En dan komt SUPUR om de hoek kijken!

SUPUR is geslotencellig isolatieschuim met de hoogste gecertificeerde isolatiewaarde voor na-isolatie in de spouwmuur. Door de unieke samenstelling lekt het niet door kieren en gaten en worden spouwmuren naadloos en luchtdicht geïsoleerd. Omdat SUPUR de hoogste isolatiewaarde heeft van alle isolatiematerialen, levert het ook de grootste besparing op. Daarnaast wordt de spouwmuur luchtdicht geïsoleerd en ook dat zorgt voor een veel lager energieverbruik in vergelijking met andere materialen. Als SUPUR tussen de binnen- en buitenmuur wordt geïnjecteerd, ontstaat er een sandwichconstructie; de muren worden als het ware aan elkaar geplakt. En dus zou een spouwmuur met SUPUR zomaar bestand kunnen zijn tegen de aardbevingen in Noord-Nederland.

Geïnteresseerd in spouwmuurisolatie met SUPUR? Vraag nu een adviesgesprek bij u thuis aan!

SUPUR echt bestand tegen aardbevingen?

Om te testen of SUPUR daadwerkelijk tegen (lichte) aardbevingen bestand is, worden er momenteel diverse proeven uitgevoerd. De verwachting bestaat dat muren bij een aardbeving niet scheuren als ze geïsoleerd zijn met SUPUR. Want: SUPUR heeft een verstevigende en stabiliserende werking op de muren van uw woning. En stabiliteit is nou net wat gevraagd wordt van uw woning wanneer er bevingen plaatsvinden.

SUPUR wordt vooral gebruik voor na-isolatie toepassingen, maar is ook zeer geschikt voor nieuwbouw. En dat is een groot voordeel, omdat energieneutraal bouwen de toekomst heeft in Nederland. Energieneutraal houdt in dat een gebouw net zoveel energie opwekt als het verbruikt, of zelfs meer. De Rc-waarde* voor een energieneutraal gebouw is 7. Erg hoog, maar met SUPUR kan met een laag van 20cm in de gevel aan deze waarde voldaan worden. Ter vergelijking, met parels wordt er met 20cm maar een Rc-waarde van 5,36 bereikt.

*De R staat voor warmteweerstand. Met de Rc-waarde wordt aangegeven hoe langzaam warmte verloren gaat door het materiaal. Hoe hoger de R-waarde, hoe langzamer de warmte verloren gaat.