The Student Hotel Amsterdam
Home / The Student Hotel Amsterdam
Amsterdam-Parooltoren-20150610-8088-220x

Projectomschrijving

In het najaar van 2014 is gestart met de grootschalige transformatie van de voormalige Parooltoren en het Trouwgebouw. Het complex wordt de tweede locatie van The Student Hotel in Amsterdam. Bouwbedrijf Heijmans is de bouwer die ervoor zorgt dat het complex geschikt wordt gemaakt als studentenhotel. Om koudebruggen effectief tegen te gaan, heeft SHW Isolatie het beton rondom het gebouw gespoten met een laag van PUR.

Amsterdam-Parooltoren-20150610-8088.jpg

The Student Hotel is een ideale accommodatie voor studenten, maar ook voor onderzoekers, stagiaires en toeristen. Naast de 573 kamers worden er diverse faciliteiten gehuisvest in het gebouw, zoals horeca- voorzieningen, sportclubs en bedrijven. Ook wordt onderzocht of er een club in de kelder komt ter vervanging van Club Trouw. De kamers in The Student Hotel kunnen voor één nacht tot een jaar gehuurd worden en worden naar de modernste maatstaven ingericht. De Parooltoren is deze zomer opgeleverd zodat deze gereed is voor het aankomende studiejaar. De oplevering van het Trouwgebouw staat gepland in januari 2016.

Isolatie voor energiebesparing

Om naast de inrichting ook op duurzaamheid aan de nieuwste eisen te kunnen voldoen, is een perfecte isolatie onmisbaar. Op die manier wordt er veel energie bespaard en worden koudebruggen tegengegaan. SHW Isolatie heeft aan de buitenzijde van het gebouw tegen de betonlaag Isofekt®PLUS aangebracht en heeft de vloer geïsoleerd. Uitvoerder Teus van Deelen van bouwbedrijf Heijmans: “SHW Isolatie is een betrouwbare en professionele partij die een grote technische kennis heeft.”

Uitvoering door SHW

Volgens uitvoerder Rob Meester (Heijmans) stond alleen de wind af en toe een goede uitvoering in de weg: “Met harde windvlagen is isoleren lastig in verband met de verneveling van de spuit PUR. Wij hebben daarom enkele keren besloten om het isoleren te verschuiven naar een andere dag. De planningafdeling van SHW Isolatie was hier erg flexibel in en is ons meerdere malen tegemoet gekomen.” De spuitoplossing van SHW Isolatie is verkozen boven het aanbrengen van isolatieplaten en dat heeft een logische verklaring volgens Meester. “PUR werkt sneller en efficiënter dan isolatieplaten en is hiermee goedkoper. Daarnaast ligt de Rc-waarde vele malen hoger en hiermee is Pur-hardschuim de best passende oplossing voor ons.”

Projectgegevens

Bouwbedrijf: Heijmans
Opdrachtgever: Boelens de Gruyter
Materiaal: Pur-hardschuim
Dikte: 30 mm