Spouwmuurisolatie zorgt ervoor dat een woning beter warmte vasthoudt. Dit komt omdat de oppervlaktetemperatuur van de binnenmuur stijgt. De ketel zal aanzienlijk minder gas verbruiken. Dat scheelt veel uitstoot van CO2 en verhoogt het comfort in uw huis. Zonder spouwmuurisolatie gaat er veel energie verloren (tot wel 25 procent!). U bespaart dus veel door uw spouwmuur te isoleren en daarnaast is de belasting voor het milieu veel lager.

De systemen voor spouwmuurisolatie

Ja, ik wil graag een adviesgesprek over spouwmuurisolatie!

Vraag hier aan

spouwmuurisolatie isolerenAlle isolatiematerialen waarvan SHW Isolatie gebruik maakt voor de spouwmuurisolatie, hebben een hoge isolatiewaarde. De materialen ademen, zijn tochtvrij en waterafstotend. Door (de milieuvriendelijke) isolatie neemt bovendien de waarde van uw woning toe, omdat het energielabel hoger wordt. Onze isolatie- systemen leveren een constante prestatie voor de gehele levensduur van de woning.

Eén van de materialen die wij inzetten, is SUPUR. Dit is eenKnauf erkend installateur innovatief isolatieproduct dat zorgt voor een perfecte afdichting. SUPUR zorgt voor een luchtdichte, maar damp-open isolatie zonder naden en kieren. Bekijk hieronder een filmpje. Daarnaast gebruiken wij Knauf Supafil. SHW Isolatie maakt onder andere gebruik van de nieuwste techniek die Knauf ontwikkeld heeft; boren met een diameter van 14mm. Deze techniek is speciaal geschikt voor het isoleren van spouwmuren met smalle voegbreedtes. De nieuwe methode verandert het uiterlijk van de woning niet en is onschadelijk voor de buitengevelstenen. Hiermee is de techniek ideaal voor smalle voegen.

Een leven lang isolatie

Al onze isolatiematerialen hebben een zeer hoge isolatiewaarde. De systemen zorgen voor een luchtdichte, maar damp-open isolatie zonder naden en kieren. Het materiaal ademt, is tochtvrij en waterafstotend. Door (de milieuvriendelijke) isolatie neemt bovendien de waarde van uw woning toe, omdat het energielabel hoger wordt. Onze isolatiesystemen leveren een constante prestatie voor de gehele levensduur van de woning.

Verhoogd wooncomfort

Door uw huis te isoleren, zult u het binnenklimaat beter kunnen beheersen. De isolatie beschermt tegen koudestraling waardoor uw woning in de winter warm blijft, maar u in de zomer juist van koele ruimtes kunt genieten. Koud aanvoelende muren zijn verleden tijd! Isolatie kan daarnaast zorgen voor een geluidsreductie.

Kostenbesparend

Door te isoleren, bespaart u direct op energiekosten. De investering is eenmalig, de besparingen zijn dat elk jaar! Bovendien zult u de kosten snel terug verdienen.

Vriendelijk voor het milieu

Doordat u energie bespaart, verminderen niet alleen uw kosten, maar levert u ook een groene bijdrage aan het milieu omdat de CO2-uitstoot erg omlaag gaat. Een geïsoleerd huis betekent dus een kleine belasting voor het milieu.

Aantrekkelijke financiële voorwaarden

Spouwmuurisolatie is een investering die snel terug verdiend is. Bijkomend voordeel zijn de vele leningen en subsidies die beschikbaar zijn. Deze zijn zowel op landelijk als lokaal niveau geregeld. Bekijk eens welke energieregelingen er bestaan of vraag een adviesgesprek met een adviseur in uw regio aan!

Bij het na-isoleren van uw spouwmuur wordt er eerst een endoscopisch onderzoek verricht om te kijken of isolatie mogelijk is. Tijdens dit onderzoek wordt onder andere gekeken naar de spouwbreedte, spouwankers, cementresten en de mate van eventuele vervuiling. Per geveldeel wordt één opening voor inspectie geboord. Met de endoscoop wordt vervolgens de spouw bekeken. Daarnaast moeten andere punten gecheckt worden.

Checklist uitvoeren spouwmuurisolatie

Bestaande spouwmuurisolatie

Als uw spouwmuur in het verleden geïsoleerd is, moet het isolatiemateriaal eerst verwijderd worden voordat er weer geïsoleerd kan worden. Vrijwel alle vroegere isolatieproducten kunnen verwijderd worden, met uitzondering van geslotencellig PUR-schuim. Na het verwijderen van het oude materiaal, brengen wij de nieuwe isolatie aan. Heeft u PUR in de spouwmuur, dan kunnen wij dit repareren en optimaliseren.

Schone spouw

Het is belangrijk dat de spouw goed schoon is alvorens de spouwmuurisolatie aangebracht kan worden. Met een endoscopisch onderzoek kunnen wij dat controleren. Als de isolatie in een vieze spouw toegepast wordt (met bijvoorbeeld cementresten), kunnen er koudebruggen en vervolgens vochtproblemen ontstaan. Bij een niet schone spouw kan er beter gekozen worden voor een andere gevelisolatie dan spouwmuurisolatie.

Staat van het voegwerk, de goten en het dak

Het voegwerk, de goten en het dak moeten in goede staat zijn; er mag geen regenwater in de spouwmuurisolatie lekken.

Staat van de gevel

Het is belangrijk dat waterdamp goed uit de spouwmuurisolatie kan ontsnappen via de buitenste muur. Waterdichte verf of dampremmende stenen kunnen dus een probleem zijn, omdat deze vocht tegen houden.

Ventilatie in de kruipruimte

Ventileert uw kruipruimte nu via de spouwmuur? Na de isolatiewerkzaamheden kan dat niet meer; is er dan een andere vorm van ventilatie nodig. Eén van onze adviseurs kan u hier meer over vertellen.

Is uw spouwmuur geschikt voor isolatie, dan boren wij meerdere kleine gaatjes in de muur. Via die gaatjes wordt het isolatiemateriaal ingeblazen dan wel ingespoten. Achteraf is nauwelijks zichtbaar dat de spouwmuur geïsoleerd is, omdat wij de gaatjes goed wegwerken.

Door te isoleren, bespaart u direct op energiekosten. De investering is eenmalig en relatief laag, de besparingen zijn dat elk jaar! Voor een twee-onder-één-kapwoning kan het voordeel al snel oplopen tot € 440,- per jaar! U bespaart elk jaar rond € 5,- per m2. Bovendien zult u de kosten snel terug verdienen; binnen ca. vier jaar. Zelfs zonder subsidies of energiepremies is isolatie een zeer rendabele investering.

SHW Isolatie is een professionele partner voor spouwmuurisolatie Door onze uitgebreide kennis en ervaring (meer dan 40 jaar!) geven wij u een gericht advies en altijd een veilige en passende oplossing.

Oplossing op maat

Wij zijn ervan overtuigd dat een goed gesprek uiterst belangrijk is. Zo kunnen wij alles met u doornemen en kunt u de vragen stellen die voor u van belang zijn. Door alles met elkaar door te spreken, kunnen wij u altijd een oplossing op maat bieden.

Een veilige isolatie

Veiligheid is één van onze kernwaarden. Onze medewerkers hebben daarom allemaal een VCA-certificaat en weten zo precies hoe ze risicovolle werkzaamheden moeten verrichten. Ook de materialen die wij gebruiken zijn gegarandeerd gecertificeerd en veilig. SHW Isolatie BV werkt volgens de Insula certificering.

Garantie

U krijgt bij ons 10 jaar garantie op de spouwmuurisolatie.

Nieuwbouw

Gaat u naar een nieuw te bouwen woning verhuizen? Dan is spouwmuurisolatie onmisbaar. Om een goede warmteweerstand te bereiken, is het belangrijk dat de spouw breed genoeg gemetseld wordt. Wij adviseren u graag verder over de werkwijze en de materialen die ingezet kunnen worden.

Toepassingen van SUPUR

Beelden van een ander isolatieproduct? Klik hier voor een filmpje over Knauf Supafil inblaaswol.