Scheepsisolatie en coating
Home / Scheepsisolatie en coating

Scheepsisolatie en coating

2,7% van de totale uitstoot van CO2 in Nederland is afkomstig van de scheepvaart. Dat is veel en die uitstoot moet omlaag om energie te besparen*. Eén van de stappen om dat te realiseren is zorgen voor een goede scheepsisolatie. Isolatie binnen de scheepvaart is van groot belang, omdat daar vaak problemen als condensatie, temperatuurschommelingen, corrosie en koudebruggen optreden. Door condens, die met name langs de scheepswand boven de waterlijn voorkomt, kunnen er vochtige plekken ontstaan. Die vochtige plekken kunnen weer leiden tot schimmelvorming. Dat veroorzaakt schade aan de boot en kan zelfs schadelijk zijn voor uw gezondheid.

Energiebesparende maatregelen binnen de maritieme sector zijn gelukkig eenvoudig te nemen. Of u nu een oplossing zoekt voor uw rederij, scheepstimmerbedrijf of architectenbureau, SHW Isolatie heeft de kennis en ervaring in huis om u gedurende het gehele proces bij uw scheepsisolatie- en coatingvraagstukken te ondersteunen. Daarnaast kunnen wij u gericht adviseren

DSC00016-199x300.jpg

op het gebied van energiebesparing. SHW Isolatie is gevestigd op een steenworp afstand van de Rotterdamse haven en dat kunt u merken! Er is op het gebied van scheepsisolatie vaak meer mogelijk dan u denkt.

*De Nederlandse zeevaart wil vanaf 2020 energieneutraal groeien. Vanaf 2050 moet er 50% minder CO2 uitgestoten worden dan in 2020. Dit staat beschreven in het ‘Convenant Energie Efficiency en CO2-reductie zeevaart’.

DSC00083-199x300.jpg

Waarom scheepsisolatie

 • Het isoleren van maritieme objecten gaat condensatie tegen.

 • Scheepsisolatie verbetert de arbeidsomstandigheden van de bemanning. De omgevingstemperatuur wordt namelijk gereduceerd en omdat leidingen niet heet aanvoelen, treedt er geen verbrandingsgevaar meer op.

 • Vervoert u producten? Dan leidt scheepsisolatie tot een beheersing van de producttemperatuur en is dit een noodzakelijke klus. Producten die vervoerd worden, mogen namelijk niet condenseren, overgaan tot gasvorming of stollen.

Isolatiemogelijkheden

 • Jachtisolatie

 • Ladingen beroepsvaart

  • Door ladingen in de scheepvaart te isoleren, worden temperatuurschommelingen, corrosie, koudebruggen en condensatie tegengegaan. Schimmel krijgt geen kans en de gewenste temperatuur en vochtigheid van de lading kan eenvoudiger geregeld worden.

 • Koel- en vriesruimtes

  • Isolatie maakt een optimale klimaatbeheersing in koel- en vriesruimtes mogelijk. Het is aan te raden de beplating af te dichten met een beschermingslaag van COPU. Dit zorgt voor een vloeistofdichte, slijt- en kleurvaste bescherming die eenvoudig te reinigen is.

 • Drijvers, boeien, reddingssloepen (drijvend vermogen)

  • Polyurethaan schuim is uitermate geschikt voor het verhogen van het drijvend vermogen van maritieme objecten in de scheepvaart en offshore. Te denken valt aan het isoleren van drijvers, boeien en reddingssloepen. Polyurethaan verhindert waterabsorptie en is zeer licht van gewicht.