28 september 2015 – In het najaar van 2014 is gestart met de grootschalige transformatie van de voormalige Parooltoren en het Trouwgebouw. Het complex wordt de tweede locatie van The Student Hotel in Amsterdam. Om koudebruggen effectief tegen te gaan, heeft SHW Isolatie het beton rondom het gebouw ingespoten met een laag van PUR.

The Student Hotel AmsterdamThe Student Hotel is een ideale accommodatie voor studenten, maar ook voor onderzoekers, stagiaires en toeristen. Naast de 573 kamers worden er diverse faciliteiten gehuisvest in het gebouw, zoals horecavoorzieningen, sportclubs en bedrijven. De Parooltoren is deze zomer opgeleverd zodat deze gereed is voor het aankomende studiejaar. De oplevering van het Trouwgebouw staat gepland in januari 2016.

Om naast de inrichting ook op duurzaamheid aan de nieuwste eisen te kunnen voldoen, is een perfecte isolatie onmisbaar. Op die manier wordt er veel energie bespaard en worden koudebruggen tegengegaan. SHW Isolatie heeft aan de buitenzijde van het gebouw tegen de betonlaag Isofekt®PLUS aangebracht en heeft de vloer geïsoleerd. Uitvoerder Teus van Deelen van bouwbedrijf Heijmans: “SHW Isolatie is een betrouwbare en professionele partij die een grote technische kennis heeft.” Uitvoerder Rob Meester vertelt: “PUR werkt sneller en efficiënter dan isolatieplaten en is hiermee goedkoper. Daarnaast ligt de Rc-waarde vele malen hoger en hiermee is Isofekt®PLUS de best passende oplossing voor ons.”

Lees hier meer over het project The Student Hotel.