Isolatie Living Quarters van TAQA olieplatform
Home / Isolatie Living Quarters van TAQA olieplatform
TAQA.jpg

Projectomschrijving

Voor een offshore platform is goede isolatie van levensbelang. SHW Isolatie heeft de living quarters van een olieplatform van gespoten isolatie voorzien en afgewerkt met een hoogwaardige coating laag.

Op het Nederlands Continentaal Plat (NCP) is TAQA olieplatform P15C gesitueerd. Via pijpleidingen wordt de gewonnen olie vanaf de zee naar land getransporteerd. Omdat het platform zich op zee bevindt, is een hoogwaardige isolatie onmisbaar. De isolatie moet waterafstotend zijn, zodat condensvorming geen invloed kan uitoefenen op de levensduur van het platform.

TAQA.jpg

Hoogwaardige isolatie voor living quarters van olieplatform

SHW Isolatie heeft de onderzijde van de living quarters, daar waar werknemers buiten werktijd verblijven, van gespoten PUR isolatie voorzien. De stalen liggers waren voorheen ingepakt door isolatiedekens. Deze dekens zijn verwijderd alvorens de gespoten isolatie is toegepast. De problemen met kou die er voorheen waren, zijn nu opgelost.

Afwerking isolatie met coating

De isolatie is vervolgens afgewerkt met een dubbele coating laag van COPU. Dit materiaal is weerbestendig, laat geen vloeistoffen door, is bestand tegen zuren, logen en vele andere chemicaliën en blijft zelfs bij extreme temperaturen stabiel.

Enkele weken voor de uitvoeringsdatum is een container, met daarin onze machine en het isolatiemateriaal, op een schip vanuit Den Helder naar het platform vervoerd. De SHW isolatiemedewerker was in het bezit van een offshore training certificaat.

Projectgegevens

Opdrachtgever: Harsco
Materiaal isolatie:
 Isofekt®PLUS
Dikte: 90 mm
Oppervlakte: 600 m2
Materiaal coating:
 COPU (compactpolyurethaan)

Living-quarter-oude-isolatie.jpg

Oude isolatie die door ons verwijderd is