Isolatie bestelbus
Home / Isolatie bestelbus
336a76d002577e9d82c2ef3d212ea259.jpg

Projectomschrijving

Bestelbussen die koude of warme producten vervoeren, hebben veel belang bij een goed beheersbare temperatuur. Voor een Duitse klant hebben wij zijn bestelbus, waarmee hij voornamelijk aardbeien vervoert, van Isofekt®PLUS isolatie voorzien.

Voor een bus die koelverse groente vervoert, is het van belang dat de groente fris en vers op de bestemming aankomt. Onze klant staat op weekmarkten, ook in de zomer, waar hij zijn aardbeien graag vers aan de klant wil presenteren. Zelfs op dagen met een temperatuur van 30 OC kan onze klant zijn aardbeien nu koel verkopen. Dat is één van de voordelen van isolatie: in de zomer een koele temperatuur en in de winter krijgt vorst geen kans het voertuig binnen te dringen. Een ander groot voordeel voor onze klant is dat zijn bus de avond voor vertrek al ingepakt kan worden. De aardbeien blijven ’s nachts lekker koel en de bestuurder kan ’s ochtends direct weg rijden. Dit bespaart veel tijd.

Isolatie bus met spuitschuim

Er is gekozen voor isolatie met Isofekt®PLUS, omdat dit systeem naadloos en luchtdicht kan isoleren en hiermee beter werkt dan kant en klare systemen. Daarnaast is de isolatiewaarde erg hoog. Isofekt®PLUS maakt hierdoor echt het verschil.

Samenwerking opdrachtgever en SHW Isolatie

De klant heeft vooraf zelf een frameconstructie van hout gemaakt en alles dicht geplakt. Hierop is de isolatie snel en efficiënt aangebracht. Vervolgens is er een lambrisering van hout aangebracht. Hier hebben we voor gekozen, omdat er bij plastic eerder schimmel ontstaat. Een mooie samenwerking!

336a76d002577e9d82c2ef3d212ea259.jpg
9778ab1a37d0c691879e17d1cf01b205.jpg