Industrie kan flink besparen met isolatie
Home / Industrie kan flink besparen met isolatie
BAS_9155.jpg

1 december 2014 – De nationale industrie is verantwoordelijk voor een groot gedeelte van het energieverbruik in Nederland. Uit een rapport blijkt nu dat de Nederlandse industrie tot 0,7 procent energie kan besparen door isolatiemaatregelen door te voeren.

Door ongeïsoleerde oppervlakken te isoleren en beschadigde isolatie te repareren, is het mogelijk om jaarlijks maar liefst € 3,5 miljard aan stookkosten besparen. Dit tegen een relatief lage investering van € 900 miljoen. Ook op grote schaal geldt dus: de investering is eenmalig, de besparingen langdurig. Isolatie in de industrie is eenvoudig door te voeren en binnen een jaar terugverdiend. De potentiële besparing is ongeveer 5 % van het industriële energieverbruik in geheel Europa.

BAS_9155.jpg

Isolatie-arm ontwerp

Veel industriële installaties zijn helaas niet of slecht geïsoleerd of bedekt met beschadigd isolatiemateriaal. Dit heeft veelal te maken met de tijd waarin fabrieken zijn ontworpen en gebouwd. Een tijd geleden was energie veel goedkoper en daarom nog geen grote kostenpost. Isolatie was hierdoor ook minder van belang. Vaak zijn de gehanteerde isolatiewaarden gebaseerd op de maximale temperatuur van een oppervlakte (om verbranding bij personeel tegen te gaan), maar niet op het zo laag mogelijk houden van warmteverlies. En dat terwijl het warmteverlies met 66 % teruggedrongen kan worden, mits er goed geïsoleerd wordt en kosteneffectief wordt ontworpen.

SHW Isolatie heeft veel ervaring met zowel isolatie- als coatingvraagstukken in de industrie. Hoe complex een project ook is, SHW Isolatie zal u verrassen met de mogelijkheden die er zijn. Bekijk hier de isolatie-oplossingen van SHW Isolatie.