Industrie
Home / Industie

Industriële isolatie & coating

SHW Isolatie heeft veel ervaring met industriële isolatie- en coatingvraagstukken. Het isoleren van tanks met PUR-schuim bijvoorbeeld beschermt tegen corrosie en levert energiebesparing op (omdat er bij tanks een constante temperatuur wordt behouden). Door de vorm van tanks is niet elk isolatiemateriaal geschikt. Gespoten PUR-schuim wél, omdat dit materiaal de unieke eigenschap heeft zich aan elke ondergrond aan te passen. Ook coating wordt door ons deskundig toegepast. Een Polyurea beschermlaag is voor elke industriële oppervlakte geschikt.

De voordelen

Door het isoleren of coaten van leidingen, opslagtanks en apparaten bespaart u zoveel energie, dat u de investering al binnen een aantal jaren heeft terugverdiend.

  • Veiligheid

Industriële isolatie absorbeert geluid en voorkomt brandwonden door oververhitte leidingen en zorgt zo voor een aangenaam binnenklimaat en een veilige werkomgeving,

  • Verlenging levensduur machines

Met een goede isolatie houdt u de temperatuur constant van (vloei)stoffen constant en dit is gunstig voor de werking van de machine. Onderhoudskosten zullen lager uitvallen en er wordt voorkomen dat machines plotseling uitvallen. Uiteindelijk leidt dit tot een flinke verlenging van de levensduur van uw machines en op jaarbasis minder kosten voor onderhoud en vervanging.

  • Procescontinuïteit

Industriële isolatie bevordert de continuïteit van uw productieproces en zorgt voor een constante temperatuur. Een Polyurea beschermingslaag voorkomt de vorming van corrosie.

De mogelijkheden

  • (Petro)chemische industrie

  • Voedingsmiddelenindustrie, keukens en voedselverwerking

  • Opslaghallen en bewaarplaatsen

  • Tankputten

Zakelijke-productbladen-Foto-4-250x130.j