COPU (compactpolyurethaan)
Home COPU (compactpolyurethaan)

Afdichting en bescherming met COPU

SHW Isolatie maakt gebruik van COPU (compactpolyurethaan) voor coatingdoeleinden waarbij er twee systemen gebruikt worden: het polyurethaan-elastomeer en het polyurea-elastomeer. COPU wordt ter plaatse gesprayd met 2-componenten hogedruk spuitapparatuur. COPU kan op nagenoeg elke ondergrond aangebracht worden door het hoge hechtingsvermogen. Na een zeer korte uithardingstijd ontstaat er direct een naad- en voegloos oppervlak. COPU heeft een hoge slijtvastheid, treksterkte en elasticiteit en gaat daardoor slijtage tegen. Daarnaast is de kunststof chemisch resistent, vloeistofdicht en scheuroverbruggend. De twee systemen harden beide snel uit en garanderen een naadloze afdichting. COPU kan in elke gewenste dikte (in meerdere spuitgangen) aangebracht worden.

DSC00205-150x150.jpg

Handverwerkbare COPU systemen

Zakelijke-productbladen-Foto-11-150x150.

Naast spraycoating maken wij ook gebruik van

handverwerkbare systemen. Deze systemen, ook rolcoating genoemd, zijn zeer geschikt als vloerafwerking. De beschermingslaag wordt met een roller of kwast aangebracht om te voorkomen dat vet, vuil, olie en gemorste vloeistoffen in de

vloer dringen. Daarnaast kunnen de systemen ook op daken en asfalt toegepast worden. De handverwerkbare systemen die SHW Isolatie gebruikt, garanderen een naadloze toplaag en zijn daarnaast elastisch, UV-bestendig, snel water- en chemicaliënbestendig en hebben een korte verwerkings- en uithardingstijd.

De toepassingsgebieden

Halvloer afgewerkt met
handverwerkbare coating​

De voordelen

  • Snelle bescherming van grote oppervlakken

Polyurea wordt met onze ultramoderne verwerkingstechnologie snel op grote oppervlakten aangebracht. Binnen 5 tot 15 seconden ontstaat er al een effectieve bescherming tegen invloeden van buitenaf. Productiestilstand wordt zo tot een minimum beperkt.

  • Bestendig tegen externe invloeden

COPU is weerbestendig, laat geen vloeistoffen door, is bestand tegen zuren, logen en vele andere chemicaliën en blijft zelfs bij extreme temperaturen stabiel. Oppervlakken van metaaldelen of andere materialen die blootgesteld worden aan grote schommelingen in warmte worden zo perfect afgedicht. De beschermingslaag is ook bestand tegen zout water en vormt een effectieve bescherming tegen corrosie.

  • Geschikt voor voedingsmiddelen

Een belangrijk criterium voor de toepassing van de spuitcoatingtechniek in de levensmiddelenindustrie is de geschiktheid van het materiaal voor direct contact met voedsel. Polyurea is zo’n geschikt materiaal; het is antibacterieel en onschadelijk voor de gezondheid. De bouwkundige goedkeuring en drinkwatercertificering maken meerdere toepassingen in het water mogelijk.