Bouw
Home / Bouw

Isolatie voor zakelijke bouw projecten

SHW Isolatie heeft een jarenlange ervaring met uiteenlopende zakelijke isolatievraagstukken binnen de woningbouw (woningcorporaties), nieuwbouw en renovatie. In de samenwerking streven wij naar efficiënte oplossingen. Specifiek bij na-isolatie zorgen wij ervoor dat de bestaande constructie intact blijft door aanwezige ruimtes en oppervlakken te gebruiken. Op die manier bent u zeker van een snelle isolatiemethode, waardoor bijvoorbeeld huurders zo weinig mogelijk gestoord worden in hun leefomgeving. Bij nieuwbouw biedt SHW Isolatie u altijd energiebesparende en duurzame oplossingen aan volgens de nieuwste inzichten en methodes. Voor u als opdrachtgever geldt dat u zeker bent van een goed geplaatste isolatielaag die jarenlang meegaat en dus tevreden eindgebruikers oplevert.

Oplossingen

In de woningbouw worden er diverse isolatiesystemen gebruikt voor het isoleren van vloeren, spouwmuren en daken. SHW Isolatie maakt gebruik van een breed scala aan oplossingen. Materialen voor spouwmuurisolatie die wij inzetten zijn onder andere Glaswol vlokken en EPS-parels en voor vloer- en bodemisolatie Pur-hardschuim, folies en EPS-parels. Voor wat betreft dakisolatie is er een breed spectrum aan oplossingen (binnen- en buitenzijde) beschikbaar dat op grote schaal & op maat kan worden toegepast.

SHW isoleert grote projecten namens:

 • Bouwbedrijven
  Door met SHW Isolatie de samenwerking aan te gaan, weet u zeker dat niets uw planning in de weg staat. Daarnaast neemt SHW Isolatie u het risico uit handen, omdat u met onze isolatiemethodes gegarandeerd bent van luchtdichte woningen (indien noodzakelijk). Wij hebben veel kennis over diverse isolatiesystemen en isolatiemethodieken die we u graag voor willen leggen. Al onze medewerkers zijn uitstekend opgeleid en SHW Isolatie is in het bezit van alle certificaten voor alle door ons gehanteerde producten.

 • Woningcorporaties
  Als u de samenwerking met SHW Isolatie aangaat, bent u zeker dat uw woningen energiezuiniger zullen worden en in waarde gaan stijgen. De CO2-uitstoot na isolatie met onze systemen is lager dan bij veel andere isolatiematerialen en het wooncomfort van de bewoners of huurders is optimaal. Daarnaast weet u zeker dat u met de door ons verrichte isolatiewerkzaamheden kunt voldoen aan de doelstellingen in CO2

 • Voor eindgebruikers
  Vooral de stijging in comfort in combinatie met de besparing op de maandelijkse energierekening is van groot belang voor de bewoners. Doordat hun woning geïsoleerd is, zullen zij geen last meer hebben van koud aanvoelende muren en koude voeten. Ook de energiebesparing levert de bewoners uiteraard veel op; iedere maand scheelt dit hen weer in de stookkosten.

De mogelijkheden

 • Spouwmuurisolatie

 • Dakisolatie

 • Vloerisolatie (bovenzijde vloer)

 • Vloerisolatie (onderzijde vloer)

Coating in de bouw

Bij de bouw kan er gekozen worden voor een beschermlaag van compactpolyurethaan, COPU genoemd. Dat is vooral van belang voor grote oppervlakten. Met een coating kan bijvoorbeeld een betonnen grond beschermd worden. De vloer wordt op die manier met een hoogwaardige glans afgewerkt, is slijtvast en eenvoudig te reinigen. Daarnaast is de coating oplosmiddelvrij en binnen enkele minuten uitgehard. Dat, en het feit dat Polyurea antibacterieel is en dus onschadelijk voor de gezondheid, maakt het uitermate geschikt voor de voedingsmiddelenindustrie en heeft een drinkwater certificaat.